TVM Works is uw BMW specialist in Brabant.

Wij repareren zowel de nieuwe als de oude generaties BMW’s. Met ruim 20 jaar ervaring in dit merk, wat ons altijd heeft gemotiveerd om aan te mogen sleutelen, leveren wij het totale onderhoudspakket om uw BMW veilig en met een goed gevoel op de weg te houden. Het welbekende “Freude am Fahren”.

Al meer dan 20 jaar zijn wij werkzaam als BMW monteurs waarbij wij de auto’s zijn tegenkomen die al lange tijd niet meer geproduceerd worden (jaren ‘70) tot de moderne auto die zojuist van de band af is gekomen! Met de ervaring in de techniek die vanaf 2000 de wereld in is gekomen mogen wij onszelf specialist noemen.

Vanaf 2000 zijn de modellen van BMW in een stroomversnelling vooruitgegaan wat betreft de prestaties, veiligheid en milieu. De voertuigen zijn complexer geworden, de voertuiguitrusting is door de jaren heen sterk gegroeid en dat maakt het in onze ogen de auto die het nu is geworden.

Nieuwe technieken

In de loop van de jaren zijn diverse technieken in deze voertuigen gekomen zoals:

  • Turbo’s
  • Direct fuel injection
  • Uitlaatrecirculatie
  • Ad-Blue
  • Condition based services
  • Hybride motoren
  • Vol elektrische BMW series
  • Etc

Deze systemen brengen veel voor maar spijtig genoeg ook veel nadelen met zich mee… Vervuiling in de motor of aanzuig/recirculatiesystemen, olieverbruik en motorstoringen. Dit zijn problemen na kettingreacties bij niet tijdig ingrijpen van de daadwerkelijke oorzaken.

Wij beschikken over de kennis en kundigheid om de bijgekomen systemen te onderhouden en te repareren.

Moderne motoren

Modernere motoren brengen andere services en problemen met zich mee. Direct ingespoten motoren maar ook het gebruik van uitlaatgas turbo’s is aan de orde van de dag en bijna ondenkbaar bij iedere motor die van de productieband rolt.

Het brengt de nodige voor- maar ook nadelen met zich mee:

  • Uitlaatgas terugvoersystemen kunnen vervuild raken en zorgen voor een kettingreactie problemen bij niet tijdig genoeg ingrijpen en het oplossen van de oorzaak van vervuiling of niet goed functioneren van onderdelen of aansturing.

We hebben de nodige ervaring met het opsporen en oplossen van deze problemen, zoal diesel of benzine brandstof motoren.

Hybride auto's

We kunnen ook hybride auto’s onderhouden als het gaat om de verbrandingsmotor of range extender.

Service historie

Buiten de motoren en de passende onderhoudsschema’s, smeermiddelen en onderdelen kan altijd naar het geschikte servicebehoefte van de auto gekeken worden en in overleg met de klant tot een passende service of reparatie uitgevoerd worden.

De nieuwere generatie auto’s heeft de service historie digitaal in de auto opgeslagen, geen fysiek boekje is daar nog noodzakelijk, we zorgen dan ook dat dit behouden blijft, alles word op de server van BMW AG gelogd. BMW dealers kunnen zodoende het uitgevoerde onderhoud zien en vise versa…

Service historie

De automatische transmissies en dubbel koppeling transmissies ondenkbaar geworden, we onderhouden deze transmissies en hebben voor ieder model en iedere transmissie een passend onderhoudsschema.

Wat kan TVM Works betekenen voor uw BMW?

Onze werkplaats is ingericht met alle benodigde testmaterialen en speciale gereedschappen. Wij kunnen uw APK verzorgen, schades repareren, maar ook complexe storingen oplossen. Door jarenlange ervaring en het arbeidsverleden bij een erkende BMW dealer, herkennen wij de specifieke problemen, zowel mechanisch als elektrisch, vrijwel meteen!

Of het nu gaat om de nieuwe of oudere modellen BMW 0f MINI, u kunt bij ons voor beiden terecht! Wij zien u graag in onze werkplaats!

BMW-tvm-works